Huvudkvalet till IEM Katowice – Vi tror på dom nordiska länderna

  • 16 lag, åtta går vidare till IEM Katowice
  • 3 Lag från Norden (samt 2 spelare till från Sverige/Norge i andra lag)

Huvudkvalet till IEM Katowice drar igång på onsdag

I veckan ska huvudkvalet avgöras, vilka ska ta sig till slutspelet i IEM Katowice i Polen? Förutsättningarna är goda för våra nordiska lag att ta sig vidare. Deltar från Norden gör Fnatic, Ninjas In Pyjamas och ENCE. Utöver dessa har vi flusha och jkeam i Cloud9 och Renegades. I och med vilka man ställs mot och att åtta lag av 16 går vidare till slutspelet i Polen så ser det ljust ut för samtliga på förhand.

Finnarna fortsätter växa

Som märks har vi valt att fokusera på dom nordiska lagen idag. ENCE har precis som vi nämnt tidigare gått från klarhet till klarhet och framtiden ser ljus ut för Allu och grabbarna. I våran spåkula står ENCE som topp 5 i världen om 10 månader. Och ett kval som detta förlorar man inte för allt i världen. ENCE har mycket att bevisa för scenen och man har alla möjligheter att starta här. Spirit som står för motståndet i första matchen spelar tajta matcher med lag som Red Reserve, det säger det mesta vilken nivåskillnad det är. Spirit är inget dåligt lag och det kan möjligtvis bli jämnare än vad det behöver vara, men ENCE borde inte tappa denna.

Förväntningarna på klassikerlaget är höga

Ninjas I Pyjamas å sin sida är och har varit ett världslag. Att dom skulle missa slutspelet med förutsättningarna som är här ser jag som föga otroligt *knack knack*. NIP ställs mot FURIA, ett relativt nytt lag från Brasilien som hypas lite väl hårt. Man brukar säga att motivation slår klass men när klass innefattar världens mest erfarna lina ihop med ett kval som man inte FÅR förlora så ska det inte gå. NIP har förlorat 4 av dom 5 senaste matcherna med marginaler. Då ska det tilläggas att samtliga är från topp 10 i världen. Jag tror att dessa knappa förluster bara triggar laget ännu mer, spelet sitter där, man har helt enkelt inte haft flyt. På onsdag möter man ett helt annat lag och jag tror på islossning.

Den största oron är att det är en BO1. Det är alltid lite extra nervöst, men jag är säker på att båda lagen är väl förberedda och redo att starta kvalet på bästa sätt. Inget av topplagen vill missa en Major.

Speltips:

Tips: ENCE + Ninjas In Pyjamas

Liga: Huvudkvalet till IEM Katowice 2019

Units: 5/5

Odds: 1.77(Bet365)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *