ENCE favoriter inför EU Minor – IEM Katowice 2019

  • EU Minor pågår mellan 16-20 Januari
  • $50.000 i prispott
  • ENCE favoriter i Grupp B
  • ex-Space Soldiers utan XANTARES

ENCE får öppna årets säsong

Då var det äntligen dags att lägga årets första spel inom CSGO Betting och för att stärka självförtroende framöver har vi valt att gå hårt ut på en av våra favoriter, ENCE.

I kvalet återser vi ett par starka lag som Optic, North och förhandsfavoriten Mousesports. Samt ett par mindre spännande gäng som Valiance och numera ex-Space Soldiers.

ENCE – ex-Space Soldiers

Det är det sistnämnda laget som jag tror kommer åka på den största niten i kvalet. Under slutet av 2018 föll man mot både North och Windigo, båda vilka vi återser i gruppspelet, och tog sig vidare hit genom att i sista matchen slå ut x-kom(#61).

Och om ex-Space Soldiers har haft en tuff period innan blev det inte bättre när BIG i slutet av December meddelade att man hade signat stjärnan Ismailcan ”XANTARES” Dörtkardes från laget. XANTARES har varit ovärderlig för ex-Space Soldiers under dom tre åren han har varit där. Och han har i många lägen lyft laget på egen hand. Att han skulle signas av en större organisation var bara en tidfråga och tyvärr ser jag inte hur en organisation som ex-SS ska kunna locka ett namn av liknande kaliber. In har man nu istället fått 30-åriga australiensaren Yaman ’yam’ Ergenekon, inget ont om honom men hans kurva pekar stabilt nedåt och att han skulle steppa upp och kompensera för förlusten av XANTARES är smått osannolikt, speciellt så tidigt inpå.

ENCE å sin sida har sett otroligt starka ut. Den hel-finska linan slog ut Heroic med 2-0 i sista matchen på vägen hit och har gått från klarhet till klarhet. Man tog bl.a. hem Dreamhack Open som avslut på 2018.

ENCE ska i regel ta detta relativt enkelt. Även om ex-Space Soldiers hade haft en positiv form och en intakt lina med XANTARES kvar så hade ENCE varit favoriter, nu ser det dock betydligt mörkare ut. Lägg där till hur stabilt ENCE har spelet, att man i grunden är ett bättre lag och att ENCE kommer göra allt för att inleda det nya året på samma sätt som man avslutade förra så har jag svårt att se att man inte tar denna med ett par rundor tillgodo.

Vinner även Grupp B

Utöver vinsten i första matchen så tror jag att laget går obesegrade i gruppen. Svåraste motståndet återfinns på förhand i danska North men känslan är att motivation och form slår ”klass” här.

Speltips:

Tips: ENCE ML

Liga: EU Minor – IEM Katowice 2019

Units: 5/5

Odds: 1.36(Bet365)


Tips: ENCE Vinner Grupp B

Liga: EU Minor – IEM Katowice 2019

Units: 2/5

Odds: 2.37(Bet365)

Huvudkvalet pågår mellan 14-20 feb dit lag som NiP och Fnatic redan lyckats ta sig. Vi kommer ha all anledning att återkomma till det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *