IEM Katowice 2019 – En förhandstitt på Majorn

  • Samtliga storlag är på plats
  • 1.000.000 dollar i prispotten
  • En del av Intel Grand Slam

IEM Katowice Major 2019 är äntligen här!

Som vi skrev i förra inlägget så var pressen stor på våra svenska lag inför kvalet till IEM Katowice, framförallt NiP. Även om det inte riktigt blev som väntat. Ninjas in Pyjamas är nu ända svenska laget i Majorn. Laget tog sig vidare med nöd och näppe från Challanger stage förra veckan. Utöver NiP som det ända helsvenska laget så har vi flusha i Cloud9 och superstjärnan Olofmeister i FaZe.

Eventet i Polen har tilldelats en Major Championship-status av Valve. 24 lag inräknat dom från challenger stage har nu blivit 16 fram till legendary stage och avgörandet. Legendary stage kommer spelas i the International Congress Center (ICC) inför live-publik. Arenan beräknas rymmas uppemot 1000 ditresta fans.

Nästa vecka efter Legendary stage kommer Champions stage avgöras. Ett fyradagars playoff där den nya världsmästaren kommer utses.

Lagen i Legendary Stage

Astralis – Danmark

BIG – Tyskland

FaZe – Europa

HellRaisers – Internationellt

Liquid – USA

MIBR – Brasilien

NaVi – Ukraina

compLexity – Nordamerika

AVANGAR – Kazakstan

Cloud9 – USA

ENCE – Finland

G2 – Frankrike

NRG – USA

NiP – Sverige

Renegades – Australien

Vitality – Frankrike

Prispotten

Prispotten i turneringen ligger på hissnande 1.000.000 dollar. Utöver det slåss lagen om ”the legendary trophy” och en vinst närmre The Intel Grand Slam.

Förhandstips

Det vore galenskap att inte hålla våra danska grannar Astralis som favoriter. Vi la spelet på Astralis som vinnare tidigt till ett odds på 2.37 vilket nu har fallit ner, med all rätt, till 1.90. Laget ser oförskämt bra ut. Även Liquid och NaVi bör ha chans till titeln, det kommer bli lite upp till bevis för dom båda. Själv håller jag ENCE som en bubblare. Precis som vi skrivit tidigare så ser finnarna riktigt spännande ut, även om det kommer behövas lite mer tid så tror jag att dom kommer bli farliga i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *