New Champions stage i IEM Katowice – Kvartsfinaler

  • NaVi vs FaZe
  • Liquid vs ENCE

New Champions stage drar igång

Topp åtta från legends stage har tagit sig till kvartsfinalerna och New Champions stage. Dom åtta lagen som har gått vidare består av NaVi, Liquid, Astralis, Mibr, FaZe, ENCE, Renegades och svenska Ninjas in Pyjamas.

Samtliga fyra lag vi nämnde i förra inlägget, inklusive ENCE som vi såg som en bubblare, har tagit sig vidare. Imorgon kommer tre av dessa (NaVi, Liquid och ENCE) gå in i dom första kvartsfinalerna. NaVi ställs där mot FaZe.

Astralis och Liquid var dom ända två lagen som gick obesegrade genom legends stage, båda utan större problem.

NaVi och Liquids motståndare imorgon, ENCE och FaZe, hade det betydligt tuffare där båda tog sig vidare i en sista och avgörande match. Inget av lagen har lyckats övertyga även om ENCE har gjort en klart godkänd insats som tagit sig hit.

FaZe har varit otroligt svajiga, precis som tidigare i år. Kvalitén finns i laget men spelet sitter inte och man tog sig vidare tack vare två ”lätta” matcher i slutet mot Cloud9 och compLexity. Imorgon ställs man mot ett lag som verkligen har fått det att stämma med den nyligen utsedda världsettan s1mple i laget.

Dom 13 senaste matcherna lagen emellan har slutat med vinst till NaVi i 10 av dom fallen.

I den andra matchen mellan Liquid och ENCE så tar det nog tyvärr slut för våran finska grannar imorgon. ENCE startade rent utsagt dåligt men har växt in i det längs eventet. Första stora Majorn så nerverna kan vara en anledning. Men även om man har gjort det bra så möter man nu titelutmanaren Liquid.

Som sagt gick Liquid obesgrade genom Legends stage och man slog bland annat NaVi i två raka kartor. Jag höll ett varningens finger för ENCE inför eventet och jag tror att dom kommer göra det över all förväntan imorgon, men Liquid ska vara ett nummer för stort.

Speltips:

Tips: NaVi+Liquid

Liga: New Champions Stage IEM Katowice 2019

Units: 5/5

Odds: 1.99(Bet365)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *