esport som livsstil

Esport som livsstil – Vad finns det att veta?

Många imponeras av alla nyblivna proffs inom esport och gaming men få vet hur esport som livsstil egentligen är. Vi kommer gå igenom ett par olika insikter vi har fått genom branschen dom senaste åren.

Esport som livsstil

Esport har vuxit till sig de senaste åren och är idag en av världens största marknader inom underhållning. Speciellt om vi ser till USA och Asien. Med den nya marknaden har det kommit både proffs, streamare och investerare som alla gjort sig ett namn inom esport. Men hur ser det egentligen ut?

Många av dom som idag är fullblodsproffs inom esport lever ett hektiskt liv. Många av dygnets vakna till går till att sitta och träna framför skärmen ihop med resten av laget och påfrestningarna kan bli stora. Vi har hört från många av dom som idag spelar på den absolut högsta nivån att tiden som krävs och allt resande till och från turneringar världen över tar ut sin rätt. Å andra sidan så tjänar man som proffs inom dom större titlarna en hel del idag, både från vinster i turneringar men även större sponsorprojekt.

Så hur glamoröst det än må se ut att kunna spela hela dagarna med vänner och dra in miljonbelopp så finns det en baksida även där, precis som i alla andra sporter. Det gäller bara att känna till dessa innan man ger sig in i en egen satsning så man vet vad som väntar.

Esport betting har exploderat

Att betta på esport har blivit lika vanligt som att spela på ”vanliga” sporter. Marknaden för esport har brett ut sig inom betting-världen och idag är det svårt att hitta en acceptabel spelsida som inte har med esport i sitt grundutbud. Troligtvis kommer vi se ett än större utbud av titlar kommande åren, då det mest är cs:go, league of legends och dota2 som man kan spela på i dagsläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *